Новородени бебета

С новородено бебе на море

Какво трябва да знаем за първото море на бебето ?

Проверете дали вашето новородено бебе е в добро здраве преди да заминете на море. Погрижете се да имате нужните лекарства и мазила за бебето с вас. Обърнете внимание на интензивността на слънчевото излъчване и го предпазвайте с адекватно облекло, слънцезащитен крем и шапка.

Насладете се на морската вода. Плажът и морето са чудесни за бебето ви. Обаче, бъдете внимателни с времето, което прекарва във водата. Малките деца могат да се прегреят или да се изморят бързо. Затова го накарайте да остане в сянка, да пие достатъчно течности и редовно го хидратирайте.

Вземете със себе си необходимите плажни аксесоари като плажно чадърче, шезлонг, плажна играчка и други, които ще осигурят комфорта на бебето ви. Поддържайте подходяща хигиена по време на почивката на морето. Вземете със себе си необходимите принадлежности за смяна на пелените на бебето, няколко чисти кърпички и сапун без алкохол за почистване на ръцете преди хранене.

Ако бебето ви се храни с гъста храна, може да носите със себе си приготвени ястия или да използвате готови храни за бебета. Захранвайте го редовно и се уверете, че има достатъчно течности.

Новороденото бебе ще има нужда от подходящо място за почивка и сън. Вземете със себе си люлка, кошарка или други средства за удобство, които ще гарантират спокоен сън на бебето.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *