Новородени бебета

Защо прегръщането на бебето е жизненоважно?

Прегръщането на бебето е жизненоважно по няколко причини

Прегръщането и близостта с родителите задоволяват първични физически нужди на бебето, като топлина, сигурност, хранене и утеха. Този физически контакт е от съществено значение за физическото и емоционалното здраве на бебето.Прегръщането помага за развиването на емоционална връзка между родителите и бебето. Това създава чувство на сигурност и доверие, което е от съществено значение за емоционалното благополучие на бебето.

Физическият контакт, като прегръщането, може да помогне на бебето да се успокои и да се регулира при стресни ситуации. Прегръщането осигурява уют и спокойствие, което може да намали нивата на стрес и да улесни успокояването на бебето.

Прегръщането и физическият контакт с родителите помагат на бебето да изгради доверие в света около него. Това също така помага за развиването на самоуважение и почувстване на ценност.

Прегръщането и близостта с родителите стимулират развитието на бебето. Физическият контакт насърчава развитието на нервната система, моториката и сетивата, както и социалната и емоционалната развиваемост на детето.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *