Фотоаеаия за бременна
Бременни

Кога да започнем с упражненията след секцио?

Въпросът кога да започнете с упражненията след секцио зависи от множество фактори и трябва да се консултирате със своя лекар или физиотерапевт, преди да започнете каквито и да било физически активности.

Обикновено, след секцио е препоръчително да се започне с леки, постепенни упражнения, за да се предотвратят компликации и да се даде време на тялото да се възстанови правилно. Ето няколко общи насоки, които може да помогнат:

Питайте лекаря си: Когато сте готови да започнете с упражнения, посъветвайте се със своя лекар или гинеколог. Те ще ви дадат индивидуални насоки, взимайки предвид вашето здравословно състояние и хода на възстановяването след операцията.

Стартирайте постепенно.Започнете с леки упражнения, като например разходка на бавни обороти. Постепенно увеличавайте интензитета и продължителността на упражненията, когато се чувствате по-силни и комфортни.

Обръщайте внимание на тялото си: Слушайте сигналите на вашето тяло и бъдете внимателни със знаковете на претоварване или болка. Ако изпитвате необичайни симптоми или дискомфорт, спрете упражнението и се консултирайте със своя лекар. Започнете с упражнения, които поддържат вашето тяло стабилно и сигурно, като например пилатес или йога. Може да се консултирате с физиотерапевт или инструктор, който има опит със следсекционна рехабилитация

С бавни стъпки ще възвърнете тонуса и тялото си. И ще бъдете готови да се грижите сама за вашето новородено бебе.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *