Новородени бебета

Съвети за успокояване на новородени бебета по време на фотосесии

Бебешката фотосесия за новородено бебе

Като фотограф на новородени бебета се налага да се справям бързо и лесно с приспиването на новородени бебета. През това време научих няколко техники за успокояване на бебета. За да им помогна да потънат в приятен дълбок сън, което ми позволява да ги позирам. Продължете да четете, за да разберете моите съвети за успокояване на новородени бебета по време на фотосесии.
Нормално е бебетата да плачат.

Това е техният начин да ни кажат, че са гладни , студено им е или имат нужда от смяна на пелените. Ключът към успешната бебешка фотосесия на новородени е възможността за бързо успокояване на бебетата, когато са разстроени. Ето техниките, които смятам, че работят за мен и защо работят.

Фотосесия за новородено

Повиване

Бебетата обичат да се чувстват сигурни и повиването помага да се пресъздаде усещането, че са в утробата. Повиването не позволява на бебето да размахва ръце и да се разстройва още повече. Обикновено ги повивам в даден момент от бебешката фотосесия за новородени.

Повиването на бебета е много повече от създаване на красив елемент в изображение. То е ключов инструмент за подпомагане на бебетата да се настанят и да заспят добре.

Сучене

Техниката, която често работи най-бързо след повиването, е сукането. Новородените бебета сучат, защото това им осигурява усещане за комфорт и увереност. Лекарите наричат кърменето и храненето с шише хранително сукане.Наричат използването на биберон нехранително сукане (тъй като не осигурява хранене). Нехранителното сучене (с помощта на залъгалка) помага за понижаване на сърдечната честота, кръвното налягане и нивата на стрес. Някои родители са против използването на залъгалка. Но за няколко минути, през които се използва по време на бебешката фотосесия за новородено, тя няма да причини объркване.

Поза настрани или корем

За родителите у дома поставянето на бебета по гръб е единствената безопасна позиция за спане. Но за успокояване на новородени бебета това може да е най-лошото. Намирам, че новородените бебетата са най-спокойни в позата по корем, както я наричат фотографите на новородени. По време на фотосесията на новородено често ще максимизирам тази поза. Използвам различни подпори върху бебето, защото те са най-спокойни в тази поза. У дома можете да опитате да поставите бебето по корем през рамото си , за да го успокоите.

Пазене на тишина

По време на бебешката фотосесия за новородено не се пази от пълна тишина. За да заспят, не трябва да ходите на пръсти около бебето си. Когато са в утробата, звукът на кръвния поток е по-силен от прахосмукачка, така че бебетата ще свикнат с този шум.

По време на моите бебешки фотосесии за новородени използвам бебешкия шум. Той възпроизвежда ритмичен шумен звук, който активира рефлекса за успокояване на бебетата. Можете да закупите други машини за бял шум, които ще възпроизвеждат звуци. Те са подобни на звуците на утробата, които също работят добре.

Люлеене

Вашето бебе е свикнало да се клати наоколо в утробата. Така че това е друга страхотна техника, която да му помогне да го успокои. Ето защо новородените бебетата винаги заспиват в колата. След като бебето е нахранено, нежно го поклащам в ръцете си. Това му помога да се отпусне и да се унесе в сън. Ако имам нервно бебе, , използвам бързи, малки движения. Започвам да го люлея леко напред-назад, за да симулирам усещането за поклащане на утробата. Поддържайки главата и врата на бебетата с една ръка, мога да използвам другата си ръка.

Разклащам леко дупето им, за да им помогна да се отпуснат отново. Потупването на дупето на бебето също помага. За безопасност, никога, никога не разклащайте силно бебето си.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *